Zuidwesterzinnen

Bibliotheek Wevelgem organiseert, in samenwerking met de bibliotheken van de regio en zuidwest, een bijzondere literaire avond. Twee topauteurs die het voorbije jaar in de prijzen vielen, vertellen over hun leven, hun werk, hun inspiratie, hun verbeelding en hun engagement.

KOEN PEETERS publiceert sinds 1998 romans die alom worden geprezen en vaak worden vertaald. In 2017 kreeg hij de literaire erkenning die hij al lang verdiende. Voor zijn roman De Mensengenezer kreeg hij de ECI Literatuurprijs, de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek. In de roman vertelt hij hoe een West-Vlaamse boerenzoon de ouderlijke boerderij ontvlucht, intreedt in een streng klooster en uiteindelijk in Congo belandt waar hij gefascineerd raakt door genezingsrituelen van de Yaka.

Ook schrijfster en journaliste MARGOT VANDERSTRAETEN sleepte in 2017 een prestigieuze prijs in de wacht. Haar door pers en publiek enthousiast onthaalde roman Mazzel tov werd bekroond met de E. du Perronprijs. Mazzel tov is een meeslepend en confronterend verhaal over opgroeiende kinderen in een modern-orthodox joods milieu, gezien door de ogen van een niet-joodse jonge vrouw. De roman is een uniek verhaal met een bijzondere kijk op onze samenleving. Margot Vanderstraeten wordt geïnterviewd door recensent Jooris Van Hulle.

De gesprekken vinden plaats in de Bib in het Park en in de Goederenloods. Iedereen kan beide auteurslezingen bijwonen (de auteurs geven hun lezing twee keer). Tussenin en achteraf is er muziek van The Scaldish New Orleans Jazz Messengers
In de bib kan je iets drinken en de tentoonstelling ‘Humanity’ van Mieke Teirlinck bezoeken.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 26 oktober vanaf 19u

Waar: Bib in het Park - Vanackerestraat 20, Wevelgem

Info & tickets: www.wevelgem.be/zuidwesterzinnen

PRIJS: €10 OF €5 + 10 UiTPASPUNTEN

TICKETS TE KOOP IN HET CULTUURCENTRUM WEVELGEM EN IN DE BIBLIOTHEEK WEVELGEM

 

 

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid