Tapijtsgeest

Kamerbreed, hoogpolig of vliegend. Heel wat tapijten worden sinds de jaren 50 in Zuid-West-Vlaanderen geproduceerd. Het ‘rekkeketjek’ van weefgetouwen klonk streekgenoten als muziek in de oren. Weverijen in het straatbeeld waren er schering en inslag. De expo Tapijtsgeest neemt je mee naar de wereld van schietspoelen, (thuis)wevers, kartonkappers en bobijnopzetters! 

Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. Vijftien tentoonstellingsdozen nemen je mee naar de hoogdagen van de tapijt- en meubelstoftindustrie in Zuid-West-Vlaanderen. Kies je doos, laat je zintuigen prikkelen en ontdek. Dwaal je mee door de herinneringen van oud-textiliens? Los jij de mysterieuze tapijt-moord op in de escape-doos? Of breek je het record weversknoop-leggen? Wevers en bobineuses vertellen je straffe verhalen over het leven binnen en buiten de fabriek. Een fantasierijke tocht naar de oorsprong van het tapijt in het verteltheater of je voeten vegen aan de blotevoetenmat? Bezoek de expo Tapijtsgeest gratis in een cultuurpunt in jouw buurt of ontleen een doos bij jou thuis.

Deerlijk: 10 oktober tot en met 8 november, OC d’Iefte
Zwevegem: 10 november tot en met 7 december, bibliotheek
Kortrijk: 8 december tot en met 18 januari, Texture

 

Reserveer je bezoek  ontleen een doos

 

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid