Stoomboot & Band

Het gaat ontzettend hard voor Niels Boutsen alias Stoomboot. Amper 25 is hij en al aan zijn derde CD toe.  Zijn eerste twee albums doen nog dagelijks hun werk op de radio en live op kleinere en grotere podia. Hij won de Nekka-kleinkunstwedstrijd in 2011, stond op het podium met mannen als Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde en Kommil Foo en speelde op Dranouter, Boterhammen in het Park en vele andere festivals.
Niels weet wat hij wil. Liedjes schrijven en live spelen. Zo veel mogelijk, overal te lande. En nog veel verder. Dat lijkt aardig te lukken.
Stoomboot was ook de titel van zijn eerste album (2014) waarmee hij op een haar na de MIA voor het beste debuut miste. Geen erg, in december 2015 konden Vlaanderen en Nederland kennis maken met zijn tweede CD Storm en in het najaar laat hij zijn derde plaat op de wereld los.

Stoomboot en Storm, de twee eerdere albums van Stoomboot, werden dagboeken over vrouwen die hij niet kon krijgen. Dat was logisch: in zijn studententijd belandde hij van het ene in het andere amoureuze avontuur en kon hij niets anders dan zich over te leveren. Zijn zwarte doos zat vol liefdesperikelen en de bijhorende humor en zelfrelativering. Ondertussen is Boutsen afgestudeerd, werkt hij een paar dagen per week als geschiedenisleraar en heeft hij de vrouw van zijn leven gevonden. Dat zorgt voor ruimte en plaats. Ruimte in zijn leven en plaats in de zwarte doos voor andere verhalen dan de zijne. Zoals bijvoorbeeld: een manifest tegen het overtollige lawaai dat trolleys genereren; een ode aan de plek waar hij als student sliep; een blik op de wereld na Trump en de Brexit; een liedje over koffie; het verhaal van zijn vader en een aantal liefdesbetuigingen aan de vrouw die hij wél kon krijgen.

Zwarte Doos is een plaat geworden over het wereldbeeld van Stoomboot, aangevuld met fantastische drums, keys en bas.

Als er één jonge artiest de échte kleinkunstfakkel heeft overgenomen, dan is het Stoomboot alias Niels Boutsen. Kleinkunst met een stevige drive dus.

Praktisch

Wanneer: Zaterdag 10 februari - 20u

Waar: Gemeentelijk Theatercentrum Zwevegem - Otegemstraat 18A, Zwevegem

Info & tickets: https://webshopzwevegem.recreatex.be

 

Media Folder

Created at: 01/02/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid