Sonic City 2019: de bands die je niet mag missen

Komend weekend neemt het meest gerenommeerde festival van Zuid-West-Vlaanderen het Départ weer over. Ditmaal waren de curatoren van dienst Shame en Cate Le Bon. Zoals altijd op Sonic City kan het even zoeken zijn naar herkenbare namen, maar geen nood: met deze gids zie je snel het bos door de bomen weer.

 

Vrijdag

Föllakzoid, 19u

Deze Chileense band schuwt het vermengen van genre geenszins. Met een invloed van de mythische sound van de Andesmuziek tilt de band psychedelica naar nieuwe hoogten. Repetitieve structuren die hun dikke teen gedipt hebben in het krautrock-erfgoed wikkelen je in een zijdezachte cocon waar je afgesloten van alles je eigen trance kan beleven. Must see.

 

Zaterdag

Priests, 15u50

De energetische punkrock van Priests staat dan weer garant voor zere voeten en okselvijvers. Toch is het niet zo obscuur als je zou denken; het trio weet met welke trucs pop het publiek weet te bekoren. Ook is politieke kritiek nooit veraf, iets wat we altijd wel kunnen smaken in muziek.

Vivien Goldman, 18u50

Met Vivien Goldman krijgt het Départ een stukje levende geschiedenis over de vloer. In de jaren ’70, tijdens de hoogdagen van de punk, injecteerde Goldman het genre met een shot reggae. De dubbassen werken wonderwel met de vuile punky baslijnen. Trek nog een streep new wave door die mix en ziedaar de sound van Vivien Goldman.

 

Zondag

Tony Njoku, 13u50

De invloed van Shame als curatoren wordt zichtbaar in de gitaaracts zoals bovengenoemde Priests, maar ook Thurston Moore Group en The Murder Capital. Cate Le Bon heeft het graag wat gekker en experimenteler. Zo vermengt Tony Njoku klassiekere genres, zoals de ballade, met Nigeriaanse percussie en elektronisch experiment. Dynamiek en vernieuwing gegarandeerd.

 

Scalping, 18u10

Deze mysterieuze band gaat met een kletsnatte spons over de grens tussen noisepunk en techno. Synths zo ruw als schuurpapier worden vervoegd door snelle drums en rauwe gitaren. Alsof dat allemaal nog niet gek genoeg is, komt de band met een heel resem indrukwekkende visuals op het podium. We zijn benieuwd. 

Created at: 05/11/2019

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid