Memento Woordfestival

Zo eens in het jaar zwaaien alle organisaties die op de een of andere manier woordkunstenaars een platform geven de deuren extra hard open. En dit onder impuls van de Kortrijkse Letterzetter, Jonas Bruyneel.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 is er met de derde editie van Memento een heus woordfestival in Kortrijk. Deze keer trekt de karavaan naar de Sint-Jansbuurt met het ontmoetingscentrum Groeningeheem als absolute startplek.

Interventies en installaties van talentvolle woordkunstenaars uit het project ‘Letterzetter’, toonmomenten en installaties van gevestigde auteurs en open mic’s wisselen elkaar af.

Verwacht je aan een heel divers programma, met o.a. auteurslezingen van Hans Bogaert, Zita Theuninck, Joost Devriesere, Elvis Peeters en nog zoveel anderen. Maar even goed muziek van Spinvis, Brihang of Jazzband Das Ism Bram Terryn. Open ateliers van Xavier Truant en Mattias De Leeuw. En er is ook een uitgebreid programma voor kinderen! De workshop Beestig Goed, bijvoorbeeld. Of het Kabaalkraam. Te veel om op te noemen. Check het volledige programma op https://www.kortrijk.be/memento

De acties zijn doordrongen van het centrale thema ‘verandering’, benaderd vanuit een verlangen naar of een afkeer voor verandering. Net als vorig jaar zijn er geleide wandelingen met een literaire gids, gunnen we aandacht aan slam en hiphop en ontvangen we tal van gerenommeerde literaire en muzikale gasten.

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart

Waar: Diverse locaties in Kortrijk

Info & tickets: https://www.kortrijk.be/memento

Created at: 15/02/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid