Literaire festivals in de regio

WINTERWOORDENNACHT
EEN AVOND VOL WARME WINTERSE KLANKEN

Op zaterdag 27 januari 2018 verovert WinterWoordenNacht opnieuw jouw winterhart. Een fijn festival waarbij je vanuit een lekkere knusse zetel kan genieten van knappe muziek, intrigerende teksten, beeld en videokunst. Wat wil je nog meer?

Laat jezelf verrassen doorheen vier intieme zalen waar je heuse ontdekkingen doet en gevestigde waarden treft. Vertoef in een sfeervolle uitvergrote huiskamer en geniet vanuit een lekker knusse zetel met een drankje erbij! Met o.a. Pedro Elias, Jeroen Olyslaegers en Dans Dans

Praktisch

Wanneer: Zaterdag 27 januari - 19u45

Waar: Oblatenauditorium in de Stedelijke Kunstacademie (Olmstraat 25, 8790 Waregem)

Info & tickets: winterwoordennacht.waregem.be - UITVERKOCHT

 

DAG VAN HET WOORD

Het volledige programma van de Dag van het Woord op zaterdag 3 februari is bekend. Reserveer tijdig je (gratis) tickets voor de avondvoorstelling met gastdichter Joke van Leeuwen, Jonas Winterland, Michaël Minjauw en Iwein Segers. Ook voor de familievoorstelling (6+) van Joke van Leeuwen is reserveren aangeraden.

Praktisch

Wanneer: Zaterdag 3 februari - vanaf 10u

Waar: CC Het Spoor - Eilandstraat 6 - Harelbeke

Info & tickets: http://www.cchetspoor.be/nieuws/dag-van-het-woord

 

MEMENTO WOORDFESTIVAL KORTRIJK 2018

Zo eens in het jaar zwaaien alle organisaties die op de een of andere manier woordkunstenaars een platform geven de deuren extra hard open. En dit onder impuls van onze Letterzetter, Jonas Bruyneel. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 is er met de derde editie van Memento een heus woordfestival in Kortrijk, deze keer trekt de karavaan naar de Sint-Jansbuurt met het Ontmoetingscentrum Groeningeheem als absolute startplek. Het centrale thema is ‘verandering’.

Interventies en installaties van talentvolle woordkunstenaars uit het project ‘Letterzetter’, toonmomenten en installaties van gevestigde auteurs en open mic’s wisselen elkaar af. De acties zijn doordrongen van het thema ‘verandering’, benaderd vanuit een verlangen naar of een afkeer voor verandering.  Net als vorig jaar zijn er geleide wandelingen met een literaire gids op vrijdag, gunnen we aandacht aan slam en hiphop en ontvangen we tal van gerenommeerde literaire en muzikale gasten.

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart 

Waar: Sint-Jansbuurt Kortrijk

Info & tickets: https://www.kortrijk.be/memento

Created at: 22/01/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid