‘KORTRIJK VERLEIDT’: DE HIGHLIGHTS VAN SINKSEN 2018

Sinksen18 belooft een groot spektakel te worden. Van zaterdag 19 mei tot en met maandag 21 mei zal Kortrijk in de ban zijn van muziek, dans, straattheater en zoveel meer. Vzw Feest in Kortrijk pakt ook uit met een vernieuwde website en wil hiermee de bezoekerservaring nog aangenamer maken.

Unieke performances

Het programma van Sinksen18 ziet er veelbelovend uit. Op verschillende locaties in Kortrijk zijn er unieke performances te bewonderen. De nieuwe website duidt zelf enkele highlights aan die zeker het bekijken waard zijn. Deze Sinksen-tips vallen duidelijk op met hun rode kleur. Zo kan je bijvoorbeeld gaan luisteren naar Laura Tesoro op Bockor Rock of gaan kijken naar de Sinksen Straatparade met maar liefst 70 dansers. En op zaterdagavond 19 mei zal Avanti Display uit Engeland Sinksen 2018 officieel openen met een formidabele show. Tijdens Hydromania op de verlaagde Leieboorden probeert het gezelschap water en vuur met elkaar te verzoenen.

Media Folder

Nieuwe website

Kortrijk draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Vandaar dat de organisatie van Sinksen18 er dit jaar voor koos om geen papieren programma’s meer te gebruiken. De nieuwe website moet het een stuk makkelijker maken om je eigen programma samen te stellen. Er zijn heel wat filters die helpen bij het samenstellen van je persoonlijke schema. Zo kan je bijvoorbeeld specifiek opzoeken wat er allemaal te doen is voor kinderen, je kan favorieten bijhouden en je eigen parcours vastleggen. De site is mobielvriendelijk ontworpen, dus ook met je gsm kan je jouw eigen programma opvragen.

Gelukkig werd er ook gedacht aan de bezoekers die wat minder vertrouwd zijn met mobiele apparaten. Op zondag 20 mei en maandag 21 mei kan je steeds informatie krijgen aan de grote infotoren op de Grote Markt. Daar zullen steeds mensen aanwezig zijn om je verder te helpen en je vragen te beantwoorden.

Goed om te weten

Tijdens Sinksen blijft het stadscentrum grotendeels parkeer- en autovrij, maar vzw Feest in Kortrijk zorgt voor extra fietsparkeerplaatsen. Onder het stadhuis zal er zelfs een bewaakte fietsenstalling zijn. Op zondag 20 mei en maandag 21 mei zijn de bussen gratis en er worden extra nachtbussen ingezet.

Meer informatie en het volledige programma vind je terug op www.sinksen.be.

(tekst: Brenda Jaminé voor www.quindo.be)

Met ‘Kortrijk Verleidt!’ als rode draad zorgt SINKSEN voor een intense beleving van het water. SINKSEN animeert de Leieboorden en laat ze deinen op het ritme van stad en rivier. Zo verbinden we het hart van de stad, het Buda-eiland en Overleie met de nieuwe Leieboorden die sinds SINKSEN 15 met ‘De Grote Verleieding’ in gebruik zijn. Met ‘Kortrijk Verleidt!’ viert ook de romantiek hoogtij. Zo verleiden we je om vier dagen lang met ons mee te feesten. 

Praktisch

Wanneer: Zaterdag 19 mei - Maandag 21 mei

Waar: Kortrijk

Info & tickets: www.sinksen.be

Created at: 09/05/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid