JazzLab Series: Ben Sluijs quartet

Er zijn nog zekerheden in het leven. Zoals de kwaliteit die je mag verwachten als saxofonist Ben Sluijs een nieuwe band in het leven roept. Hun eerste concert op Jazz Middelheim in 2016 brak meteen de nodige potten: ‘Een gloednieuw Ben Sluijs Quartet stuurde ons met een brede glimlach naar huis!’, schreef Enola.be. ‘Standing Ovation! Rappel mérité. Un sans faute’!, blogde de Waalse journalist Jacques Prouvost. 

Ben Sluijs is zonder meer een van de meest lyrische en poëtische jazzsaxofonisten van ons land. Hij heeft een ijzersterke geschiedenis als leider van kwartetten, maar op Jazz Middelheim 2016 weet hij toch vriend en vijand
te verrassen door zich in zijn nieuwe Ben Sluijs Quartet te laten flankeren door twee uitzonderlijke jonge talenten. Enerzijds pianist Bram De Looze, die momenteel een indrukwekkend parcours aflegt als pianist van LABtrio en met zijn unieke soloproject Piano é Forte. Anderzijds de veelgevraagde contrabassist Lennart Heyndels, die zich moeiteloos een weg swingt doorheen tal van hedendaagse ensembles en samenwerkingen. Samen met vierde lid Dré Pallemaerts (Mélanie De Biasio, Mark Turner …) houden ze halt in de concertstudio voor een Jazzlab-concert.

Je mag je verwachten aan poëtische, lyrische en soms mysterieuze en meditatieve jazz. Maar bovenal avontuurlijke muziek die deels los staat van partituren en conventies die tegelijk ook terugvalt op sterke melodische patronen, uiterst beheerst gebracht.

"Van dromerig naar concreet, van ijlhoofdig naar intens, van tristesse naar vreugde: Het is de draagwijdte van het leven zelf die Sluijs nu al jaren aan een stuk liefdevol in overwegend intieme klanken omzet." (Jan-Jakob Delanoye, Cutting Edge, Middelheimfestival 08/2016)

Praktisch

Wanneer: Woensdag 6 december om 20u15

Waar: Concertstudio Kortrijk - Conservatoriumplein 2, 8500 Kortrijk

Info & tickets: 056 23 98 55 - www.schouwburgkortrijk.be

Media Folder

Created at: 27/11/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid