Jazz palmt Harelbeke in met De Jazzontspooring

In oktober is Harelbeke opnieuw in de ban van Jazz. Wat begon als een avond met fijne jazzoptredens is uitgegroeid tot een festival op vier verschillende locaties in de stad met jazz in verschillende formats. Zaterdagavond blijft de topper waarbij de organisatoren erin slaagden om Bill Frisell met zijn nieuwste project Harmony te strikken. 

De 5de editie van De Jazzontspooring wordt er andermaal eentje voor de fijnproevers. 

Met de internationale topklasser Bill Frisell en zijn ‘Harmony’-band is absolute wereldklasse gegarandeerd. De Jazzontspooring kon de Amerikaanse jazzlegende voor een enig concert in België strikken. De Israëlisch-Franse Yonathan Avishai (de wonderlijke pianist van o.a. Avishai Cohen en Omer Avital) presenteert zijn eerste plaat op ECM. Het Delvon Lamarr Organ Trio sluit de zaterdagavond met vettige grooves af. Deze revelatie uit Seattle speelt voor de eerste maal in Benelux. 

Het Aïrés-trio van de Franse trompettiste Airelle Besson staat met een bijzonder mooie mix van jazz en klassiek garant voor opnieuw een prachtige avond in de Stasegemse kerk. 

Met in oktober ook nog een film, jazzclass, workshop, beeldende kunst en concerten in zowel de bib als het jeugdhuis ontspoort de jazz opnieuw helemaal in Harelbeke. In de bibliotheek loopt in oktober ‘Empty Red Blues’ van RoBie van Outryve. Tijdens de vernissage geeft Roger de Neef meer uitleg en leest hij gedichten voor. Ben Sluijs (sax) en Brice Soniano (bas) zorgen er voor de muziek. Jeugdhuis De Salamander vormt dé locatie voor de jonge jazzmuzikanten van NΔBOU en PAARD. Bij NΔBOU staat de trombone van Nabou Claerhout centraal. Samen met Trui Amerlinck (bas), Matthias Vercammen (drums) en Roland Celis (gitaar) brengen ze een intense, atmosferische set vol energie. PAARD. is een instrumentaal jazztrio uit Gent rond Wim Segers (vibrafoon), Owen Perry Weston (bas) en Sigfried Burroughs (drums). Verwacht je aan een experimentele mish mash van eclectische hip hop tot freestyle funk. 

De Jazzontspooring biedt ook omkadering in de vorm van een cursus en masterclass. Frederik Goossens staat 3 maandagen lang stil bij een kwarteeuw jazz en Airelle Besson geeft de dag voor ze optreedt met Aïrés een masterclass in samenwerking met SAMWD Harelbeke voor studenten en geïnteresseerden. 

Tickets en meer info op www.dejazzontspooring.be 

Programma 23 & 30 sep / 7 okt 

Jazzclass 'Een kwarteeuw jazz' 

CC het SPOOR 

5 oktober 

Vernissage RoBie Van Outryve / Roger de Neef 

Ben Sluijs en Brice Soniano 

Bibliotheek Harelbeke 

10 oktober 

Film: Sweet and Lowdown 

CC het SPOOR 

11 oktober 

NΔBOU + PAARD. 

Jeugdhuis De Salamander 

16 oktober 

Aïrés 

Sint-Augustinuskerk Stasegem 

19 oktober 

Yonathan Avishai Trio / Bill Frisell Harmony / Delvon 

Lamarr Organ Trio / Studenten SAMWD 

Created at: 30/09/2019

Reactie toevoegen

Reacties

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid