Film: Les Gardiennes

1915. Wanneer de mannen van de Paridier-boerderij vertrekken naar het oorlogsfront is het aan de overgebleven vrouwen om al het zware werk op zich te nemen. Terwijl ze alles op alles moeten zetten om te overleven, zoeken de vrouwen naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten. Wanneer Hortense de jonge hulp Francine inhuurt, ontstaat er een band van wederzijds respect tussen hen. Maar als Francine verliefd wordt op George, de jongste zoon van Hortense, laaien de emoties hoog op.

Les Gardiennes is van de maker van ‘Des hommes et des dieux’, en laat u in een rustig tempo en zonder veel oplaaiend drama ondervinden hoe het er tijdens de Eerste Wereldoorlog aan toeging op het erf van een boerderij in de Bourgognestreek. Terwijl de mannen in de loopgraven een zinloze oorlog uitvechten, staan de vrouwen op het thuisfront loodzware karrenwielen op te tillen of met de sikkel in de hand de korenhalmen af te snijden. Af en toe staat er een met verlof gestuurde zoon of echtgenoot voor de deur, en zo nu en dan brengt een in het zwart geklede man droevig nieuws. De lijven plooien zich naar de mestvorken, oogsten worden binnengehaald, en intussen voel je de tandwielen van de tijd knarsen: de boerin zit een brochure van moderne maaibinders te bestuderen, de eerste tractor verschijnt, de vooruitgang doet haar intrede. Een mooi eerbetoon aan diegenen die de wereld op hun schouders torsen – de vrouwen.

Media Folder: 

 

Praktisch

Wanneer: vrijdag 9 november - 20u15

Waar: CC Guldenberg, Acaciastraat 1, Wevelgem

Info & tickets: https://webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/Overview

Created at: 11/10/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid