Festival van Vlaanderen Kortrijk 2019

Tien dagen klassiek (met een hoek af). Tien dagen internationale toppers, jonge wolven vs levende legenden en premières van wereldformaat!

Met ‘The Fire Edition’ is vuur het ideale thema om de 10de verjaardag van Festival van Vlaanderen Kortrijk te vieren. Vuur is brandend verlangen, passie. Zoals de passie in de Spaanse dansen tijdens het openingsconcert Danza! met het topensemble Le Poème Harmonique. Of in de flamencomuziek van Myrrdin De Cauter.

Maar ook het heilige vuur waarmee internationale muzikanten hun talenten met je delen: de Franse cellist Jean-Guihen Queyras in Mitten wir im Leben sind met het dansgezelschap Rosas, de flamboyante componist-dirigent Eric Whitacre die zijn Deep Field laat uitvoeren door een 180-koppig orkest en koor, en de tijdloze kwaliteit van het Russisiche Borodin strijkkwartet.

Vuur staat ook letterlijk op het programma: in de bewerking van G.F. Händels Music for the Royal Fireworks voor saxofoonkwintet en een nieuw programma rond het Antoniusvuur door het vocaal ensemble Graindelavoix. Beleef een schitterende zondagmiddag met korte concerten aan het haardvuur in gezellige huiskamers en op verrassende plekken. Geniet tot slot van de West-Vlaamse vertaling van Schubert-liederen door Wannes Cappelle. Het wordt een hartverwarmende tiende editie!

 

Praktisch

Wanneer: 15 tot 24 februari

Waar: diverse locaties

Info & tickets: https://www.wildewesten.be/nl/festival/festival-van-vlaanderen-kortrijk-2019

Created at: 31/01/2019

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid