Don't mention the war

Al honderd jaar wordt de Eerste Wereldoorlog herinnerd. Deze tentoonstelling vraagt op welke manier kan omgegaan worden met deze herinnering en wat erna kan gebeuren. Door een hedendaags luik te koppelen aan de oorlogsherdenking staat de bezoeker stil bij hoe er met oorlog wordt omgegaan: vertellen herdenkingsmonumenten nog wel een verhaal? Is er geen sprake van een 'herdenkingsmoeheid'? Kan het anders? Willen we wel nog herinneren? Willen we de huidige oorlogen wel vernoemen en benoemen?  Curator Jonas Vansteenkiste koppelt er een hedendaagse luik aan door na te gaan hoe kunstenaars met oorlog in het algemeen omgaan.

Met werk van Bocca Negra, Cel Crabeels, Eric Flamand, Jeremy Deller, Katja Aufleger, Katleen Vinck, Klaus Verscheure, Pieter Geenen, Renato Nicolodi, Rob Buelens, Robbert&Frank, Ronny Delrue, Serge Moreel, Stefan Jakiela, Studio Moscou, Sven Verhaeghe, Yves Obyn, Veerle Michiels & Jonas Vansteenkiste.

De tentoonstelling gaat door in het Kunstenhuis Marktstraat 100, het Peter Benoitmuseum en in de openbare ruimte van Harelbeke. Op die manier raakt kunst en erfgoed in dialoog met de stad. 

Praktisch

Wanneer: vrijdag 7 september - 11 november

Waar: diverse locaties in Harelbeke

Info: https://www.harelbeke.be/nieuws/dont-mention-the-war

Created at: 03/09/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid