De Jazzontspooring

Philip Catherine & Martin Wind

CC Het Spoor – Aula – zittend – 19u00

Philip Catherine wordt 75 in oktober. Een uitstekende gelegenheid om onze Belgische jazzheld in de bloemen te zetten.

Philip Catherine werkte samen met grootheden zoals Chet Baker, Dexter Gordon, Charles Mingus, … en is al sinds de jaren ’60 één van de meest vooraanstaande figuren van de Europese jazz. Zijn soepel swingend gitaarspel en lyrische composities weten elk publiek te begeesteren. Hoewel een vingervlugge snarenvirtuoos, toch pakt hij nooit uit met gratuite technische demonstraties. Liever concentreert hij zich op de puurheid van de klank, intensiteit van improvisaties en uiterst hecht samenspel.

Bassist Martin Wind (°1968) trekt in 1996 van Keulen naar New York en speelt er al heel snel met grote namen als Hank Jones, Slide Hampton, John Scofield, Pat Metheny, … Hij heeft zijn eigen kwartet en is lid van Matt Wilson’s band “Arts and Crafts” en het Vanguard Jazz Orchestra.

Op vraag van De Jazzontspooring een uniek concert in Harelbeke.

 

Cécile McLorin Salvant & the Aaron Diehl Trio

CC Het Spoor – Aula – zittend – 21u00

We hebben de eer om dé jazzzangeres van het moment – ondertussen ook Grammy winnares (Best Jazz Vocal Album, 2016) – te mogen verwelkomen. Haar interpretaties van onbekende jazz- en blues songs zijn uniek. Gaandeweg ontwikkelt McLorin Salvant een manier van zingen die intens, verrassend en verhalend is. Ze beschikt over een magische stem met een strikt eigen sound en een adembenemende frasering. Dat is goed te horen op haar album ‘WomanChild’ (2013), met daarop minder bekende Amerikaanse jazzsongs die volgens haar standards zouden moeten zijn. Het album wordt genomineerd voor een Grammy en de zangeres prijkt niet veel later bovenaan de lijstjes van vier (!) verschillende categorieën van de DownBeat Critics Poll: beste jazzalbum, beste jazzzangeres, beste opkomende jazztalent en beste opkomende vrouwelijke vocalist.

Cécile McLorin Salvant is alle grote jazzzangeressen in één nieuwe, unieke, jonge stem. Bovendien begeleid door een wonderbaarlijk trio o.l.v. pianist Aaron Diehl, op zich al erg de moeite. Moet het nog gezegd: dé gedroomde headliner voor deze vierde Jazzontspooring.

Media Folder

 

James Brandon Lewis Trio

CC Het Spoor – Blauwe zaal (Jazzclub) – rechtstaand – 22u30

Zelden werd op het North Sea Jazz festival (2016) een artiest zo enthousiast toegejuicht als de New Yorkse tenorsaxofonist James Brandon Lewis. Zijn trio met Luke Stewart (elektrische bas) en Warren Crudup (drums) mengt free jazz met hiphop, zo fris en bezield dat de zaal steeds volledig plat gaat. In recensies wordt vaak verwezen naar John Coltrane of Ornette Coleman. Hun sound is niet enkel gewichtig en majestueus maar ook speels, funky en doordrongen van gospel.

“Bezwerende, pakkende en lijfelijke muziek. Regelmatig ingetogen en uitgesproken emotioneel, maar nooit stroperig en soms met een enorm funky drive.” (Enola.be, Guy Peters)

Fenomenaal en aan een steile opmars bezig. Niet te missen.

 

 

Praktisch

Wanneer: zaterdag 21 oktober - vanaf 19u00

Waar: CC Het Spoor - Eilandstraat 6 Harelbeke 

Info & tickets: www.cchetspoor.be 

Created at: 05/10/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid