Dag van het woord

Dag van het Woord met Hans en Monique Hagen als centrale gasten 

 

Naar goede gewoonte kan je in Harelbeke terecht voor een literair programma met, naast de proclamatie van de Poëziewedstrijd van de Stad Harelbeke, veel andere literaire namen en 2 gastdichters nl. het schrijverskoppel Hans en Monique Hagen, in de voormiddag voor volwassenen, in de namiddag voor kids. 

 

Monique Hagen is een Nederlandse schrijfster en presentatrice van o.a. de populaire jeugdprogramma’s Het Klokhuis en Sesamstraat. In 2016 kreeg ze de Zilveren Griffel voor de poëziebundel Nooit denk ik aan niets (2015) die ze samen met haar man Hans Hagen schreef. Voor zijn eigen werk werd Hans veelvuldig bekroond met o.a. 6 x de Zilveren Griffel en in 2008 de Woutertje Pieterseprijs. De boeken van Hans Hagen zijn in elf landen en in dertien talen vertaald. 

 

Verder zijn er nog Christophe Vekeman en muzikanten Matti De Rijcke en Bart Vervaeck die je op sleeptouw nemen richting de wondere, geestrijke wereld van de countrymuziek, in welke wereld smart en smacht, de traan en de lach, de woordzucht en de vloek op waarlijk oorverwarmende en hartstrelende wijze om de voorrang vechten. 

 

’s Avonds kan je naar de Avond van het Woord met een line-up van artiesten uit verschillende kunstgenres, waarbij het Woord centraal staat, maar waarbij ook muziek en humor aan bod komen met als literaire smaakmakers Joost Vandecasteele, Delphine Lecompte en Martje Wijers. 

De muzikale invulling komt van And They Spoke in Anthems, de groep rond singersongwriter Arne Leurentrop. 

 

Praktisch 

Wanneer: zaterdag 1 februari vanaf 10u

Waar: CC Het Spoor - Eilandstraat 6, Harelbeke 

Info & tickets: www.cchetspoor.be

 

UiTPASvoordeel: Gratis ticket voor de Avond van het Woord in ruil voor 10 punten op je UiTPAS. Klik hier voor meer info. 

Created at: 13/01/2020

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid