Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap

Zonder wetenschap sta je in je blootje! Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen ... Dat wordt lastig zonder wetenschap. Tijdens De Dag van de Wetenschap op zondag 26 november ontdek je hoe wetenschap en technologie je dagelijks leven bepalen. Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag aan de hand van verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper. Zeker op de Dag van de Wetenschap!

Ook in de regio zijn er tal van activiteiten. Zo kunnen kinderen vanaf 10 jaar gratis deelnemen aan een workshop 'Vlas in de ruimte' in museum Texture. Het European Space Agency (ESA) wil een ruimtecapsule naar de planeet Pluto sturen om te zien of daar leven is. Hoe kunnen ze het toestel zacht doen landen zodat het niet te pletter slaat? ESA zoekt wetenschappers en ingenieurs die deze zachte landing mogelijk kunnen maken. Kunnen zij hierbij vlas gebruiken? In samenwerking met jeugdwerkgroep Ruimtevaart uit Brugge. Geef wel een seintje op texture@kortrijk.be als je erbij wil zijn.

Maar daar stopt het niet! Ook de Budafabriek, de Howest, UGent campus Kortrijk, PTI, Vives, Kulak en verschillende bedrijven bieden een brede waaier aan diverse onderwerpen. Een volledig overzicht kan je vinden via http://www.uitinzuidwest.be/agenda/search?search=dag%20van%20de%20wetenschap . De activiteiten geschikt voor kinderen kun je herkennen aan het VLIEG-logo!

Created at: 14/11/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid