Contrei: de regio verbeeld(t)

Contrei

Hoe en waar zullen onze kinderen wonen? Hoe gaan we straks om met klimaatveranderingen? Verplaatsen we ons over 10 jaar nog steeds op dezelfde manier? Hoe en waar spenderen we onze vrije tijd in de toekomst? Hoe creëren we inspirerende ruimte voor ondernemers, creatievelingen en bottom-upinitiatieven? Kunnen we al onze energie lokaal en duurzaam produceren? Een regio van de toekomst die duurzaam is, slim, creatief, gezond en vooruitstrevend. Hoe zie jij dat?

Contrei laat (je) de regio (be)leven aan de hand van interactieve installaties, projecties

en videomapping. De expo dient om gedachtewisselingen over de toekomst van onze regio open te trekken naar iedereen die hier woont, werkt of op bezoek komt. Het is een open uitnodiging aan alle betrokkenen - op zowel het lokale, regionale als Vlaamse niveau - om samen te werken aan de duurzame ontwikkeling van onze regio. Als we investeren, kunnen we dat best doordacht doen, via ontwerpend onderzoek en met aandacht voor kwaliteit. Dit geldt voor het vormgeven van onze leefomgeving, onze publieke ruimte, onze mobiliteit... Vang een beeld op van een regio in transitie op de expo en Contrei mee.

 

Contrei start op 18 oktober tijdens de Week van het Ontwerpen en loopt tot en met 31 oktober in de Budafabriek in Kortrijk. De toegang is gratis.

Created at: 09/10/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid