Boterhammen in de bib: Goed gemanierd

De bibliotheek kruidt je middagpauze. Sprekers vertellen een boeiend verhaal terwijl je je boterhammetjes kunt verorberen. 

Breng je brooddoos mee. De bib serveert er een kop soep, een spraakmakende getuigenis of een sterk staaltje journalistiek bij.

 

Nathalie De Poorter verdiepte zich in de wereld van de etiquette en vertaalde al die goede raad al in een schitterend boekje. Want jong geleerd is oud gedaan. Weten wij als volwassenen nog wel hoe het eigenlijk hoort? Geef toe; een beetje extra stijl en flair doen soms wel deugd. Manieren zijn de zalf die samenleven soepel houdt.

 

Nathalie Depoorter (Kortrijk, °1974) hield altijd al van schrijven en verhalen bedenken. Maar ook van zoveel andere dingen: zwemmen, tekenen, lezen, koken, reizen, lesgeven. Altijd was er te weinig tijd en te veel afleiding om écht met dat schrijven bezig te zijn. Daar kwam in 2014 verandering in, toen Nathalie met haar gezin van Brussel naar Oostende verhuisde. Ochtendlijke pendeltreinen met slapende medepassagiers (en zonder wifi) bleken de ideale setting om te schrijven. Aanvankelijk vooral luchtige gedichten over het leven van alledag, maar al snel bleken kinderen het gedroomde doelpubliek én thema te zijn. Dochter Charlotte (°2012) en haar vele playdates boden meer dan genoeg stof om over te schrijven, ergens in de schemerzone tussen opvoeding en entertainment.

 

Praktisch

Wanneer: Donderdag 20 februari - 12u

Waar: Bib in het Park - Vanackerestraat 20, Wevelgem

Info & tickets: wevelgem.be

Created at: 09/02/2020

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid