Berlaen

We weten het misschien nog niet, maar op dit eigenste moment is Wouter Berlaen bezig aan een wereldplaat. Een plaat in onvervalst Zults dialect #bestefuckingplaatintzultsever.

Op het moment waarop je dit leest is Berlaen en zijn alles spelende duo-orkest aan het knutselen aan nieuwe songs, die zijn andere bescheiden radiohits ‘Oe ver’est nog?’, ‘Ge zij were zat’ en ‘Brengt ui zuster mee’ in het niet zullen doen verzinken. Verwacht je aan nieuwe klassiekers die je instant zal meefluiten en aan meezingers die het gepruts uit het verleden zullen klasseren.

En ja, na de voorstelling kan je zeggen dat je erbij was en dat je Berlaen nog van dichtbij gezien hebt. Werchter-fans en Pukkelpoppers zullen geweldig jaloers zijn.

Sinds bassist Wouter Berlaen zich in 2011 van voornaam ontdeed om met eigen songs in onvervalst Zults dialect een stap naar voor te zetten op het podium, ging het sneller dan de man zelf had durven hopen. Berlaen is een unicum binnen de Vlaamse muziek. Een dialect dat geen Antwerps is en ook geen schattig West-Vlaams, loslaten op Vlaanderen, het is gedurfd. 

Bedrieglijk opgewekte meezingers als “Oe ver’est nog?”, “Ge zij were zat” en “Brengt ui zuster mee” passeerden de ether via Radio 1 & Radio 2 en brachten BERLAEN live op prestigieuze festivals als Dranouter, Gentse Feesten, Boterhammen in het Park (AB), Labadoux, Maanrock & vele andere. Op uitnodiging van Raymond van het Groenewoud speelde BERLAEN op Nekkanacht 2013 in het Antwerpse Sportpaleis en later dat jaar volgde er een Radio 1 Sessie met Johan Verminnen.

Media Folder: 

Praktisch

Wanneer: woensdag 7 november - 20u30

Waar: CC De Schakel - Schakelstraat 8, Waregem 

Info & tickets: https://www.ccdeschakel.be/Podium/5991/_bestefuckingplaatintzultsever/Wouter_Berlaen/?type=show

 

 

Created at: 25/10/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid