Axl Peleman - De verhalen achter de gitaren

Elk mensenleven is van geboorte tot dood gevuld met voorwerpen.
Voorwerpen die soms onbeduidend, onbenullig en nutteloos zijn en die bijgevolg het vernoemen niet waard zijn. Maar ook voorwerpen van grote betekenis, voorwerpen waaraan wij een bijna religieus belang hechten en waar wij dientengevolge een diepe relatie mee aangaan.
In het leven van Axl Peleman is die relatie in het geval van sommige dingen dermate diep dat hij zijn ‘trouwe compagnons’, warempel namen heeft gegeven.
Neem Patrick, bijvoorbeeld, die erbij was toen de muzikant zijn geliefde ten huwelijk vroeg. Of Spike, die getuige was van de geboorte van Pelemans zoon. Jan heeft ooit bij een auto-ongeval het leven van Axl gered, terwijl Martin het dan weer mee moest maken dat hij ei-zo-na werd opgevreten, net als zijn naamgever zelf trouwens, door een alligator in Louisiana.
Wat hebben Patrick, Spike, Jan en Martin, net als de andere voorwerpen die Axl Peleman, zoals hij het zelf formuleert, ‘door en door kennen en hem door alle fasen in zijn leven vergezeld en ook geleid hebben’, overigens nóg gemeen met elkaar?
Wel, het zijn allemaal gitaren.
En in deze voorstelling laat Axl Peleman hen aan het woord.
Zij vertellen, hij vertaalt.
Daarbij worden zij bijgestaan door de zeer begenadigde potloodkunstenaar Charel Cambré, tekenaar van onder andere Amoras, die de verhalen in kwestie live zal illustreren.

Beide heren kennen elkaar allang en goed zodat u zich zult mogen verwachten aan een spannende, unieke avond boordevol interactie!

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 1 december om 20u15

Waar: Spikkerelle - Scheldelaan 6, Avelgem

Info & tickets: https://webshopavelgem.recreatex.be/Tickets/Overview

Created at: 27/11/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid