Avondwandeling in & rond wijndomein Ravenstein

Niet alleen in Heuvelland bouwen ze wijn! Op 27 juni organiseert Toerisme Wervik een avondwandeling in en rond wijndomein Ravenstein in Kruiseke.Samen met wijnbouwer Dirk Talpe ga je op stap op de flank van de Amerikaberg. Afsluiten doen we uiteraard met een wijntje ‘van eigen kweek’. Maak je klaar voor een sfeervolle zomeravond!

UiT in zuidwest ging alvast even langs bij Dirk en Patricia voor een "voorbeschouwing" ;-)

"Het is een uitdaging om met iets totaal nieuws te beginnen. Toen we begonnen met de plannen voor Ravenstein, kregen we de kans om ook wijndomein De Valk over te nemen. En dat konden we niet laten liggen natuurlijk. Kwaliteitsvolle wijnen produceren, daar doen we het voor. Duurzaam, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk! Het is trouwens de bedoeling om in de toekomst zoveel mogelijk te recupereren, door bijvoorbeeld ook druivenpitolie te maken. En wat echt niet kan herbruikt worden, composteren we."

Maar waarom wijnbouw? "Wij vinden het geestig! Het contentement om buiten te lopen midden in de natuur, wat kan je nog meer wensen? Ja, het is veel werk, maar minder stresserend dan de bloemisterij die we ook runnen. Het weer is de belangrijkste factor. Je ziet de wijngaard elke dag veranderen. De "terroir" en onze manier van werken proef je in de wijn. Het is een beetje alsof we een stukje van onze ziel erin steken." Alles gebeurt op de Franse methode. Samen met een sommelier assembleren ze de wijn. "We zijn volop aan het groeien, we zullen alles op het domein zelf doen, van persen tot bottelen. En de toekomst? Ja, we hebben nog veel dromen. Mousserende wijn bijvoorbeeld. Of samenwerken met chefs rond foodpairing, en experimenteren met andere nevenproducten. Misschien zelfs verder uitbreiden. Maar het belangrijkste blijft de wijn natuurlijk. Kwaliteit. Want wat we willen, is een goed glas wijn."

 

Praktisch

Wanneer: donderdag 27 juni - 18u45

Waar: Wijndomein Ravenstein - Kruisekestraat 296, Wervik

Info & tickets: https://webshopwervik.recreatex.be/Activities/Overview

Created at: 05/06/2019

Reactie toevoegen

Reacties

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid