ARSENAAL/LAZARUS - Race

R A C E
1. Snelheidswedstrijd.
2. Engels voor ‘ras’.
In tegenstelling tot bij planten en dieren, komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke. 

De mens is een diersoort, vooral bekend om zijn oorlogszucht en zijn speelvermogen.
 

Race vertelt het verhaal van twee ervaren advocaten, de één zwart, de ander wit. Ze nemen de verdediging op zich van een witte rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge zwarte vrouw verkracht te hebben. En dan is er nog de zwarte advocaat-stagiaire. We volgen deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak.

Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier. Want hoe zwart-wit is deze zaak eigenlijk?

Aminata Demba, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven, Dirk Van Dijck, Johan Dehollander en Aurelie Di Marino onderzoeken in Race hoe ze zich als spelende dieren kunnen verhouden tot de tekst van Mamet.

Race - ARSENAAL (trailer) from arsenaal lazarus on Vimeo.

Praktisch

Wanneer: 30 november - 20u15

Waar: CC Guldenberg - Acaciastraat 1, Wevelgem

Info & tickets: https://webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/Detail?shop=9715D2A2-0550-4403-8F94-5B4A2E18BB23&id=B2465D8C-2361-E911-A2DB-AF9AA9D9CBF5

Created at: 19/11/2019

Reactie toevoegen

Reacties

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid