ADA/AVA - Manual Cinema

Is het poppenspel, film, theater, animatie, muziektheater? Manual Cinema uit Chicago past in geen enkel hokje, want het is alles in één. Dit collectief van kunstenaars uit verschillende disciplines tovert sprookjesachtige - en soms spookachtige - beelden op het scherm. En vóór het scherm. Want in plaats van hun ingenieuze trucs, poppen en spelers te verbergen, laten de makers van Manual Cinema gewoon zien wat ze doen: poppen manipuleren, mime spelen met maskers, ter plekke animaties produceren en dat alles - perfect geregisseerd - in een samenhangend verhaal projecteren. Al die simultane activiteiten leveren een fascinerende show op. Een show waarbij je je weer even een kind kan voelen dat met open mond naar de schaduwdieren kijkt die vader of moeder ‘s avonds op de slaapkamermuur tevoorschijn tovert.

In ‘Ada/ Ava’ leven we mee met Ada, die haar leven opnieuw moet inrichten als haar tweelingzus overlijdt. Thuis en in het kleine dorp waar ze met Ava woonde, wordt ze voortdurend herinnerd aan haar ‘andere helft’. Ada ziet overal het portret van haar overleden tweelingzus Ava. Een reizend carnaval trekt door het dorp waar Ada woont. Tijdens haar bezoek aan het spiegeldoolhof opent er voor haar een fantastische en bovennatuurlijke wereld. Een wereld waar Ada kan reizen tussen het rijk van de levenden en de doden.Ze komt haar tegen in de portretten die gedurende hun leven zijn gemaakt, in het spiegelpaleis op de kermis, in alles wat ze doet. Wie is Ada zelf eigenlijk, zonder Ava?

Een visuele parel met animatie, poppen­spel, cinematechnieken en muziek. Via een prachtig schaduw- en poppenspel, maskers, animaties en live-muziek verkent Ada / Ava thema’s als ongeloof, eenzaamheid, verlies en melancholie.

Manual Cinema is een Amerikaans gezelschap dat op innovatieve wijze aan de slag gaat met poppen­spel, cinematechnieken en muziek en zo visuele parels creëert voor een breed publiek.

“Een ondefinieerbaar verhaal van een spookachtige schoonheid” - New York Times
"Een meeslepende, boeiende ervaring" - Miami New Times
"Een staaltje van geavanceerd schaduwspel"  - Chicago Tribune

Praktisch

Wanneer: Zaterdag 5 mei - 20u

Waar: CC De Schakel - Schakelstraat 8, Waregem

Info & tickets: https://www.ccdeschakel.be/Podium/#modal=/Podium/3232/ADA_AVA/Manual_Cinema/?type=show 

Media Folder

Created at: 27/04/2018

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid