Action Zoo Humain - Amnes(t)ie

Na jaren de podiumplanken te hebben versleten, waagt theatergezelschap Action Zoo Humain zich nu in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat.
‘Amnes(t)ie’ duikt zowel in ons collectief verleden als in de huidige precaire socio-politieke realiteit:
Wat kunnen we vandaag leren uit een periode in de geschiedenis waarin de ‘integratie’ en ‘genezing’ van fanatici een hot topic was? Kunnen we lessen trekken uit de herintegratie van collaborateurs na WOII met oog op de terugkeer van geradicaliseerde IS-strijders? Moeten we vergeten en vergeven? Is er een mogelijkheid tot verzoening? Wat zijn de implicaties voor de omgeving/familie van Oostfronters en IS-strijders en wat gebeurt er wanneer beide partijen oog in oog komen te staan? Is er begrip voor elkaars situatie? Voelen zij een zekere verbondenheid? 

Vergeet de prietpraat, het conflict, de geveinsde interesse. ‘Amnes(t)ie’ lapt de 10 geboden van het TV-format aan de laars en trekt de kaart van de radicale verzoening, met als gastheer: Bert Gabriëls!
De gasten van de avond: een dochter van een Vlaamse collaborateur (Marijke Pinoy) en een moeder van een Syriëstrijder (Dahlia Pessemiers-Benamar). 
‘Amnes(t)ie’ is – na ‘De Waarheidscommissie’ (2013) en ‘Join the Revolution’ (2015) – het derde luik van ‘De Waarheidstrilogie’. In deze trilogie grijpt Action Zoo Humain een aantal conflicten aan, uit binnen- en buitenland, om na te denken over wat ‘waarheid’ is en wat dat vandaag (nog) betekent. Welke ‘waarheden’ bestaan er vandaag nog? Wie vertelt die ‘waarheid’? Welke rationele of emotionele argumenten worden naar voren geschoven om hiertoe te komen? Welke realiteit construeert een bepaald ‘waarheids’-discours?

Een sterke voorstelling die veel snaartjes raakt. En die ook prachtig de draak steekt met televisie. (Annelies Rutten – Het Nieuwsblad)

In vergelijking met Oostfronters zijn IS-strijders maar kleuters. (Historicus prof. dr. Bruno De Wever – HUMO)

www.actionzoohumain.be 

Praktisch

Wanneer: Woensdag 22 november om 20u15

Waar: CC Guldenberg - Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem

Info & tickets: https://webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets

UiTPAS VOORDEEL

Ruil 20 punten en haal je gratis ticket voor "Amnes(t)ie" een voorstelling van Action Zoo Humain in CC Guldenberg

Created at: 14/11/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid