10CC

foto: Stewart Macpherson

10CC behoort tot die reeks van inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de muziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Britse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10CC sinds de jaren 70 meer dan 30 miljoen albums. De sterkte van nummers als I’m Not In Love en Dreadlock Holiday is dat ze niet volgens de trends van die periode zijn geschreven, waardoor ze een tijdloos karakter kregen. De band heeft hun stempel op de geschiedenis van de popmuziek gezet en wordt door velen als invloed genoemd. In 1983 ging de band uit elkaar en kwam in 1991 weer bij elkaar om twee albums te maken.

En dat bewijst de band tot op de dag van vandaag. Ze blijven onophoudelijk toeren, omdat er op hun talent geen maat of leeftijd staat, omdat hun nummers nog steeds actueel klinken en vooral omdat ze nog steeds met groot plezier de nummers live voor hun fans performen. Als daar zijn: I’m Not In Love, Dreadlock Holiday, Rubber Bullets, Donna, Art For Art’s Sake, The Wall Street Shuffle en vele andere. Wedden dat u nu reeds aan het neuriën bent? Gouldman staat nog altijd aan het hoofd van de groep en belooft dat deze live line-up “het dichtste bij het geluid van de originele 10CC staat”. 

Op 22 november kun je deze legendes aan het werk zien in Kubox in Kuurne! Een must-see voor elke muziekliefhebber!

Praktisch

Wanneer: Woensdag 22 november om 20u

Waar: Kubox - Kattestraat 188, 8520 Kuurne

Info & tickets: https://www.kuurne.be/cultuurseizoen

Media Folder

 

Created at: 14/11/2017

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid