KEREKEWERE 2016

Een bijzondere mix van circus, muziek en theater, dat is KEREKEWERE. Het tweedaagse festival biedt enkele persoonlijke favorieten van de programmatoren een podium aan. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april kan je in en rond CC De Schakel terecht voor spannende en ontroerende voorstellingen. 

KEREKEWERE keert terug. Voor het tweede jaar op rij krijgen de programmatoren van CC De Schakel vrij spel. “Dit festival is iets waar wij echt achter staan”, vertelt communicatieverantwoordelijke Mats Minnaert. “We wilden naast het reguliere programma iets speciaals aanbieden. Een extraatje. Op KEREKEWERE krijgen de zogenaamde buitenbeentjes een kans. Voorstellingen waar het reguliere publiek anders niet snel mee in aanraking komt.”

Als ze de kalender opstellen – aan het begin van het cultuurseizoen – weten de programmatoren nog niet wie naar het festival komt. Die invulling gebeurt spontaan. Zo zijn bijvoorbeeld Ertebrekers – het nieuwe project van Flip Kowlier – en muzikant BERLAEN recent aan het programma toegevoegd. “Deze formaties zijn vrij nieuw en ze passen perfect binnen ons concept”, weet Mats.

 Ertebrekers

Tijdens de eerste editie traden de programmatoren duidelijk op de voorgrond. Zij gaven hun persoonlijke aanbevelingen in de loop van de campagne. “Dat pakken we nu een beetje anders aan, maar het idee blijft hetzelfde: we trekken de kaart van de programmatoren.” Vorig jaar bleek dat een succes. “Er was heel veel sfeer. Ook nu weer willen we dat mensen elkaar ontmoeten. De hal van cultuurcentrum De Schakel is speciaal ingekleed. Mensen blijven er hangen en pikken erna nog een voorstelling mee…”, aldus Mats. Zo heeft de organisatie ook aan de catering gedacht. “De medewerkers van ons team zorgen voor lekker eten en drinken. Het voltallige huis zet zich in voor dit festival.” 

KEREKEWERE kiest voor een bijzondere programmatie, maar die spreekt volgens de communicatieverantwoordelijke toch een breed publiek aan. “We mikken op families, maar ook theatermensen en muziekliefhebbers”, klinkt het. 

Niet te missen

Elke voorstelling tijdens het festival is voor de programmatoren bijzonder – denk maar aan de internationale circusartiest Alexis Rouvre die een hele voorstelling rond touw opzet.

Alexis Rouvre - Cordes

Persoonlijk wil Mats Minnaert vooral Het Fioretti Project warm aanbevelen. “Dit project is nieuw en de makers zijn heel uitbundig”, lacht hij. “Ze hebben onze hal al ingepalmd.” Deze theatermakers en muzikanten verbleven op de jeugdafdeling van het psychiatrisch centrum Dr. Ghislain in Gent. Samen met de kinderen maakten ze tekeningen en hun ervaringen goten ze in een prettig gestoord theaterstuk. “Het is heel beeldend, met woord en muziek. Een totaal kunstwerk.”
Lucinda Ra & De Werf – Het Fioretti Project - vrijdag 15 april: 20u00

Wie van muziek houdt, moet volgens Minnaert zeker het concert van Ertebrekers meepikken. De nieuwe groep van Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Jefferson maakt funky soulnummers, gezongen en gerapt in het West-Vlaams. Hun single De Zji wordt grijsgedraaid op alle Vlaamse zenders. Op KEREKEWERE spelen ze een van hun eerste concerten. “Ze hebben een unieke sound en klinken verfrissend. Ze kunnen een groot publiek aanspreken. Bij ons wordt het een van hun eerste concerten en bovendien heel exclusief door de locatie”, vertelt Mats enthousiast. “Ze spelen in de club, een kleine zaal waar het publiek heel dicht bij de artiesten staat. Niet te missen!”
Ertebrekers - zaterdag 16 april: 20u00

Ga met je UiTPAS naar KEREKEWERE

Tijdens het festival kan je punten sparen, korting krijgen op iedere voorstelling met een kansenpas én er is een fantastisch omruilvoordeel: voor 15 punten kan je gratis naar een voorstelling naar keuze! De punten kunnen omgeruild worden aan de ingang van het evenement.

Meer informatie en het volledige programma vind je hieronder en op www.ccdeschakel.be/project/kerekewere-2016

Tekst: Marie Carpentier

Meer UiTgelicht

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid