Cultuurseizoen CC De Steiger Menen belooft interessant te worden

“Met een vaste manier van programmeren wordt er op de drie luiken ingezet. Zowel in muziek, humor als theater brengen we een breed scala aan voorstellingen.” aldus cultuurfunctionaris Bart Bogaert. “Naast de producties in onze eigen zalen, namen we – in het kader van ‘Frontera’ – ook enkele voorstellingen van GC Forum (Wervik) op in onze programmering”. Cultuurfunctionarissen Philippe Seys en Bart Bogaert geven ons meer tekst en uitleg bij absolute topvoorstellingen uit het rijkgevulde cultuuraanbod.

Cultuurfunctionarissen Philippe Seys en Bart Bogaert  

Theater

De eerste theatervoorstelling ‘Poepsimpel’ door het Gents theatergezelschap Compagnie Cecilia op vrijdag 2 oktober 2015 om 20u 15 in de theaterzaal is een absolute aanrader. In deze première zien we hoe de mens omgaat met wraak en woede. “Deze nieuwe creatie van Arne Sierens brengt een volks gegeven op scène. Tegelijkertijd is het ook iets universeels dat het volkse overstijgt en heel herkenbaar is. De voorstelling wordt gebracht door acteurs Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren en Tom Vermeir.”

Poepsimpel Compagnie Cecilia

CC De Steiger wil ook inzetten op de jongeren in de programmatie van theatervoorstellingen. De jongerenvoorstelling ‘Pitchbull’ door de Kopergietery op vrijdag 6 november 2015 om 20u 15 in de theaterzaal is zeker en vast de moeite. “In dit muziektheater voor jongeren zal de theatervoorstelling gecombineerd worden met pop en rockmuziek.” Pitchbull wil een hedendaags Robin Hood verhaal brengen. “Voor deze creatie doken theatermakers Johan De Smet en Joris Hessels de studio in. De muziek zal verzorgd worden door Compact Disk Dummies, winnaars van Humo’s Rock Rally 2012 en musical- en filmtalent Amaryllis Uitterlinden.”

De familievoorstelling ‘Slumberland’ door Zonzo Compagnie op woensdag 30 maart 2016 om 15u en om 19u in de studio vormt de perfecte gezinsuitstap in de Paasvakantie. “In dit muziektheater vormt de slaap, de droomwereld van kinderen het centrale thema. Filmbeelden van Nathalie Teirlinck brengen de nacht in scène. Songs worden live gezongen en gespeeld door topmuzikanten An Piérle en Fulco Ottervanger.” Kortom, een voorstelling die al je dromen tot leven brengt. 

De voorstelling ‘Hechten’ door De Speelman op vrijdag 22 april 2016 om 20u15 in de theaterzaal belooft ook een topper te worden. In de voorstelling zoeken drie personages naar een manier om om te gaan met de wonden uit hun leven. Dat klinkt misschien zwaar, maar Safety First-acteurs Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni moeten er volgens ons in slagen om dit gegeven met brio op scène te zetten.

De Speelman - Hechten

Muziek

“Vooral in het segment klassieke muziek willen we een extra inspanning leveren. Met de nieuwe formule Apero Classico willen we naast de muziek ook de sfeer voor en na het concert goed verzorgen. Het concept moet een meerwaarde aan de concerten klassieke muziek bieden. Ook jong muzikaal talent zoals pianist Julien Libeer willen we alle kansen geven.” Een optreden om naar uit te kijken is het concert ‘Veel te luid’ op zondag 21 februari 2016 om 11u in de theaterzaal. Dit optreden wordt uitgevoerd door het Hobotrio Astria en Blaaskwintet Quintessens. Gust Bossuyt (14) maakt zijn debuut als acteur in dit optreden. Het thema van de voorstelling is hoe de wereld er na een wereldoorlog door de ogen van een jongen uitziet. De tekst voor ‘Veel te luid’ is van Flor Declercq.

Een tweede aanrader in het luik muziek is het optreden ‘The mess’ van Daan op  donderdag 17 december 2015 om 20u 15 in de theaterzaal. “We zijn ervan overtuigd dat dit concert een waardige opvolger zal zijn voor ‘Simple’, zijn eerste akoestische trio album dat reeds met platinum bekroond werd. Het leuke aan optredens van Daan is dat je nooit weet wat er komt.” In tegenstelling tot ‘Simple’ zal dit concert uitdagender, wilder en groovier zijn. In dit optreden musiceren Daan Stuyven, Isolde Lasoen en Jean-François Assy samen.

Voor de kleinkunstliefhebber is de voorstelling ‘Dag meneer De Wilde’ van Jan De Wilde op vrijdag 25 maart 2016 om 20u 15 absoluut niet te missen. Met zijn vrienden vier blazers brengt de kleinkunstenaar een best-off uit zijn repertoire. Op intieme muziek zal Jan zijn bekende kleinkunstliedjes brengen.

De fans van het Vlaamse chanson mogen dan weer het optreden ‘Cavalier seul’ van Guido Belcanto op donderdag 29 oktober 2015 om 20u 15 in de theaterzaal niet missen. In februari 2015 bracht Belcanto een nieuwe cd ‘Cavalier seul’ uit die een waardige opvolger werd voor zijn singer-songwriterplaat ‘Een man als ik’. Een sublieme muzikale avond waar humor en droefenis door elkaar heen gecombineerd worden. 

De voorstelling ‘Beau soir’ van Revue Blanche belooft ook een topper te worden. Revue Blanche is het in 2010 door vier jonge Brusselse muzikanten nieuw opgerichte kamermuziekensemble. Lore Binon (sopraan), Caroline Peeters (fluit), Kris Hellemans (altviool) en Anouk Sturtewagen (harp) wil een symbiose creëren tussen de wereld van de instrumentale kamermuziek en het vocale repertoire. 

Humor

Op vrijdag 4 maart 2016 om 20u 15 in de theaterzaal schotelt Lieven Gheysen (Gili) met de voorstelling ‘Ctrl-Alles onder controle?’ het publiek een avond vol manipulatie, suggestie en hypnose voor. Verwacht je niet aan een voorgekauwde voorstelling. Het onvoorspelbare in dit optreden is juist ook wat het publiek aantrekt. Lieven wil al zijn zintuigen zo goed mogelijk aanwenden waardoor het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft.

De mensen die een gekende naam willen ontmoeten in het aanbod in humor, mogen absoluut de voorstelling van Walter Baele ’16-18, de volgendjaarsconference niet missen op zaterdag 19 september 2015 om 20u in GC Forum Wervik. Met een knipoog naar de klassieke eindejaarsconference van Geert Hoste wil Walter Baele vooruit blikken. 

Tekst en foto: Ineke Coolsaet

Info

Het volledige programma en alle informatie over tickets vind je op: www.ccdesteiger.be

Benieuwd naar het nieuwe cultuurseizoen in andere cultuurhuizen van de regio?

Schouwburg Kortrijk CC Wevelgem CC De Schakel Spikkerelle

Meer UiTgelicht

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid