Atelier zuidwest

Atelier zuidwest

Ontmoetings- en inspiratiedag - vrijdag 26 april - Pompgebouw Bossuit

Het Pompgebouw in Bossuit is op vrijdag 26 april de verzamelplek voor een 1ste
 ontmoetings- en inspiratiedag voor iedereen die de cultuur- en vrijetijdssector in Zuid-West-Vlaanderen een warm hart toedraagt.

We duiken samen in de bovenlokale culturele praktijk van de regio, smeden plannen en zoeken naar antwoorden op uitdagingen waar onze ‘culturele en creatieve regio’ voor staat tegen de achtergrond van het decreet bovenlokale cultuurwerking.

Schrijf je in

Wat mag je verwachten?

Atelier zuidwest

9u30: Verwelkoming met koffie.

10u: We nemen je mee in het decreet bovenlokale cultuurwerking en schetsen de kansen voor projectwerking en samenwerking die de nieuwe regelgeving in zich heeft voor de gemeente, je organisatie en praktijk. We zien hierbij onze ‘culturele en creatieve regio’ als uitvalsbasis en voedingsbodem voor een vernieuwde werking van zuidwest.

10u45: We maken kennis met het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur en gaan samen met de collega’s van het Steunpunt aan de slag met een handige projectentool die helpt om je projectideeën vorm te geven of om de mogelijkheden op bovenlokaal niveau te verkennen voor jouw organisatie of gemeente.

12u45: Lichte lunch

13u30: We draaien rondjes in de Zuidwest Projectencarousel en maken kennis met een aantal goede praktijkvoorbeelden die onze regio rijk is. We bieden volop de mogelijkheid om ook jouw projectideeën in te brengen.

15u: Als UiTsmijter badineert Bart Caron, pionier in samenwerking, over de ‘culturele en creatieve regio’ en de toekomstige nieuwe rol van zuidwest daarbij.

Oproep

Deel nu reeds jouw ruwe projectideeën en wildste dromen. We verrijken ze in de workshop of schuiven ze mee in de ritmiek van de zuidwest Projectcarrousel. Verbindingtransversaliteit en samenwerking over de grenzen van genres, disciplines, sectoren en beleidsdomeinen heen zijn hierbij de belangrijkste uitgangspunten.

Schrijf in!

Praktisch: Pompgebouw Bossuit, Doorniksesteenweg 402, Bossuit. Inschrijven kan tot en met 24 april via het formulier.  

 

Atelier zuidwest is een organisatie van zuidwest in samenwerking met het Steunpunt Bovenlokale Cultuur

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid