Vegetarische burgers maken, pizza's, lasagnes en groententaarten - Volzet

Maandag 18 november (burgers) Een vegetarische burger is meestal één van de eerste voedingsmiddelen waar we op uit komen bij de overschakeling naar een vegetarisch voedingspatroon. We bekijken een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn om je burgers smakelijk, afwisselend alsook voldoende vast te maken. Je leert o.a. burgers maken op basis van granen, groenten en vegetarische eiwitten en ...


Waar
Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 51-53 , 8501 Heule
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Prijs
€ 100.0 Basistarief: 100.00€;Sociaal tarief: 50.00€;Studententarief: 50.00€;Correctieprijs 1: 90.00€
Reservatie
Bestel tickets
info@vormingplusmzw.be
Telefoon: 056/260600
Contact
info@vormingplusmzw.be
Telefoon: 056/260600

Maandag 18 november (burgers) Een vegetarische burger is meestal één van de eerste voedingsmiddelen waar we op uit komen bij de overschakeling naar een vegetarisch voedingspatroon. We bekijken een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn om je burgers smakelijk, afwisselend alsook voldoende vast te maken. Je leert o.a. burgers maken op basis van granen, groenten en vegetarische eiwitten en diverse passende bindmiddelen kennen. Maandag 2 december (pizza's)  Het principe van de pizza leent zich zeer goed om creatief mee aan de slag te gaan. Een pizza kan namelijk zoveel meer zijn dan een rond deeg met tomaat en kaas. In deze les leer je een pizza op te bouwen vanuit verschillende ideeën en seizoensgebonden groenten en kruiden. Je maakt verrassende, kleurrijke, gezonde maar vooral ook smakelijke en eenvoudige pizza’s. Jouw pizza’s kunnen er op deze manier doorheen de seizoenen telkens helemaal anders uitzien. Je maakt in deze les ook zelf een lichte pizzadeeg zonder gist.  Maandag 9 december (lasagnes) Een lasagna leent zich zeer goed om creatief mee aan de slag te gaan op het ritme van de seizoenen. Een lasagna kan zoveel meer zijn dan een laagje tomaatsaus afgewisseld met witte saus en kaas. In deze les maak je met de ingrediënten van het moment verrassende, kleurrijke maar vooral ook eenvoudige vegetarische lasagnes. Zo kan je lasagna er doorheen de seizoenen telkens helemaal anders gaan uitzien. Je leert het principe van de lasagne kennen maar ook waarop je moet letten bij het maken ervan. De lasagna is vooral ook zeer geschikt om overschotjes in te verwerken.  Dinsdag 17 december (groentetaarten) Groentetaarten bieden vele mogelijkheden om seizoensgroenten eenvoudig, smaakvol, origineel en kleurrijk te gaan bereiden. Ook restjes kunnen via een groetentaart smakelijk worden verwerkt. Je leert zowel groentetaarten maken met ei alsook zonder ei, zonder echte room en zonder kaas. Je maakt ook zelf een eigen deeg waarmee we dan kleine taartjes of tartelettes maken.   De recepten zijn goed te integreren in de dagdagelijkse keuken www.dezonnekeuken.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid