Nieuwjaarsconcert: Jelle Van Giel Group

Jelle Van Giel is een drummer én componist uit Antwerpen. Hij bracht een tweede album uit met zijn septet, de Jelle Van Giel Group. Zeven man sterk met vele kleuren (gitaar en piano) en een paar blazers (saxen, trompet) om nog meer kleur toe te voegen aan zijn composities. En zoveel kracht en dynamiek dat je af en toe denkt een big band bezig te horen. Van Giel is nl. niet het soort ...


Waar
GC Forum
Speiestraat 16, 8940 Wervik
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
GC Forum
Prijs
€ 12.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.4 Basistarief: 12,00 €
Reservatie
www.wervik.be/forum
Contact
Fax: 056 95 24 60
Links

Jelle Van Giel is een drummer én componist uit Antwerpen. Hij bracht een tweede album uit met zijn septet, de Jelle Van Giel Group. Zeven man sterk met vele kleuren (gitaar en piano) en een paar blazers (saxen, trompet) om nog meer kleur toe te voegen aan zijn composities. En zoveel kracht en dynamiek dat je af en toe denkt een big band bezig te horen.
Van Giel is nl. niet het soort jazzmuzikant die het moet hebben van standards maar liever zelf creëert. Zo zijn ook de nummers van zijn tweede album, The Journey, allemaal van zijn hand. De neerslag van verre trips naar o.m. Brazilië of de uitdrukking van zijn gevoelens voor de naasten in zijn leven, zijn vrouw of zijn piepjonge dochter.
Een ijzersterke bezetting van muzikanten die allemaal ook nog eens hoge toppen scheren met hun eigen projecten dragen de muziek van Jelle naar fantastisch mooie hoogten.

Jelle Van Giel: drum en composities
Carlo Nardozza: trompet
Egor Doubay: tenorsax
Tom Bourgeois: altsax
Tim Finoulst: gitaar
Bram Weijters: piano
Janos Bruneel: contrabas

Deze voorstelling is een organisatie van Akoestiek ism samenwerking met GC Forum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid