MENSEN ONDERWEG - TENTOONSTELLING ABDULAZEZ DUKHAN

Abdelazez DUKHAN (1998) Nauwelijks 12 was hij toen de burgeroorlog in Syrië losbrak. Drie jaar later was er voor het gezin geen andere keuze over dan vluchten. Eerst trekken ze naar Turkije en als de leefomstandigheden daar te penibel worden verder naar Griekenland (2016). Daar kreeg hij van een vrijwilliger een foto-apparaat. Sedertdien is hij fotograaf en zoekt hoe hij deze kunstvorm naar ...


Waar
OC Marke
Hellestraat 6, 8510 Marke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
OC Marke
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
oc.marke@kortrijk.be
Fax: 056240820
Links

Abdelazez DUKHAN (1998)

Nauwelijks 12 was hij toen de burgeroorlog in Syrië losbrak. Drie jaar later was er voor het gezin geen andere keuze over dan vluchten. Eerst trekken ze naar Turkije en als de leefomstandigheden daar te penibel worden verder naar Griekenland (2016). Daar kreeg hij van een vrijwilliger een foto-apparaat. Sedertdien is hij fotograaf en zoekt hoe hij deze kunstvorm naar best vermogen kan beheersen en uitbouwen.
Vluchtelingen worden in de Europese media gemakkelijk getypeerd als hopeloos, gevaarlijk en dom. Gemakkelijk om vanuit zo’n misvattingen een sfeer op te wekken van angst en haat tussen ‘zij’ en ‘ons’ ‘us and them’... terwijl je in diezelfde kampen kinderen en volwassenen ziet met lachende ogen... Mensen eerst leren begrijpen in plaats van ze meteen te veroordelen... Eerder actief zoeken naar mogelijkheden, kansen, oplossingen dan louter te focussen op en te zien als een probleem.
Abdulazez Dukhan verblijft in België en studeert computerwetenschappen (VUB).
van 17 september tot 13 oktober elke weekdag van 9u tot 17u. In het weekend op zaterdag van 10u tot 12u en tijdens activiteiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid