Kinderuniversiteit Howest Kortrijk

Een kinderuniversiteit is er voor nieuwsgierige aagjes tussen 5 en 12 jaar die willen weten hoe het er in het hoger onderwijs aan toe gaat. Je bent voor heel eventjes student en krijgt les zoals ‘echte’ studenten, volgt laboratorium-sessies zoals ‘echte’ studenten of gaat op veldonderzoek zoals ‘echte’ studenten. En na afloop … krijg je een diploma! Terwijl de kinderen aan het werk zijn, ...


Waar
Howest Campus Kortrijk Weide - The Level
Botenkopersstraat 2, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Howest
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
www.kinderuniversiteit.be/edities/op-...
Contact
joachim.gruwez@howest.be
Links

Een kinderuniversiteit is er voor nieuwsgierige aagjes tussen 5 en 12 jaar die willen weten hoe het er in het hoger onderwijs aan toe gaat. Je bent voor heel eventjes student en krijgt les zoals ‘echte’ studenten, volgt laboratorium-sessies zoals ‘echte’ studenten of gaat op veldonderzoek zoals ‘echte’ studenten. En na afloop … krijg je een diploma!

Terwijl de kinderen aan het werk zijn, kunnen de ouders een lezing bijwonen over artificiële intelligentie. Staan we echt op het kantelpunt wat artificiële intelligentie betreft? Er gaat geen week voorbij zonder dat AI de internationale media haalt: van zelfrijdende wagens tot de toekomst van onze jobs. Wat zijn nu de meest recente ontwikkelingen en waar zal AI staan over een paar jaar? Hoe ziet de geschiedenis van AI eruit? En zit de grote doorbraak er nu echt aan te komen? Wat is het verschil tussen machine learning en deep learning? En wat is nu precies een algoritme? En een neuraal netwerk? Zorgt AI voor jobcreatie of voor jobdestructie?

Wouter Gevaert is docent bij Howest in de opleidingen New Media & Communication Technology en Energiemanagment. Hij doceert er onder andere machine learning en deep learning. Daarnaast is hij onderzoeker binnen het domein artificiële intelligentie binnen de onderzoeksgroep Sizing Servers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid