Het Nieuwstedelijk / Stijn Devillé: Gesprek met de regen

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken. Met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de ...


Waar
CC De Steiger
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 17.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.4 Basistarief: 17,00 €
Reservatie
info@ccdesteiger.be
www.ccdesteiger.be/nl/programma/theat...
Telefoon: 056 515891
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 515891
Links

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken. Met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels. Het geeft hem kracht. Hij neemt zijn vrouw mee uit het labo de moesson in.

Na bejubelde politieke stukken zoals ‘Hitler is Dood’, de trilogie ‘Hebzucht, Angst, Hoop’ en ‘Groupe Diane’ gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf. Gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-doodervaring met zijn kind.

Voor ‘Gesprek met de Regen’ bouwt Het Nieuwstedelijk met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een regenprinter. Die laat tekst en figuren regenen op het podium, en reageert in een fractie van een seconde op theatertekst. Het project won de Leuven MindGate Crossover Contest, en is één van de negentien innovatieve partnerprojecten, gesteund door minister van Cultuur Sven Gatz.

“Gesprek met de regen is geen vernieuwend, maar wel deugddoend, oprecht en pakkend theater, dankzij het scherpe spel, de zorgvuldig gebeeldhouwde tekst en de verrassende setting.”
(Els Van Steenberghe, Focus Knack)


Tekst en regie: Stijn Devillé
Spel: Tom Van Bauwel en Sara Vertongen
Stem: Lena Devillé - Muziek: Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman - Video: Walter Verdin
Lichtontwerp: Mark Van Denesse - Dramaturgie: Els Theunis - Technische coördinatie: Kishan Singh
Ontwikkeling regenprinter: Arne Broeders & Wouter Driessens - begeleiding ontwikkeling regenprinter: prof. Luc Geurts - Techniek: Viktor Thys, Thomas Verachtert, Peter Lauwers, Tom Buys, Bregt Janssen - Foto: Katrijn Van Giel - Productie: Ellen Haesevoets, Thomas Verachtert - Geluid: Stefan De Reese & Tom Buys
Kostuum: Veerle Hasselman - Decorbouw: Benoit Aigret, Andreas Ketels - kunstenvliegmerk
Coproductie: C-mine cultuurcentrum - In samenwerking met: e-Media Research Lab KU Leuven
Met steun van: Leuven MindGate Crossover Contest en de ‘innovatieve partnerprojecten’ van minister van Cultuur Sven Gatz en het Vlaams Fonds voor de Letteren.
Met dank aan: Atelier Devillé voor de handtas en kunststoffen Peleman voor het meedenken.
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid.
Extra: Inleiding met Stijn Devillé (19.30 u.)
Kaarten: € 17 - € 16 met reductie - € 14 -26 jaar
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. GC Forum Wervik

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid