H'Mused - I Justiniani & Anne Cambier o.l.v. Frank Agsteribbe

I Justiniani en sopraan Anne Cambier nemen u onder leiding van Frank Agsteribbe mee op een muzikale reis door het barokke Europa, met tussenstops in Portugal, Nederland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Bohemen, Vlaanderen en Italië. Hoe verschillend de gesproken talen en de culturen ook waren, op muzikaal vlak blijken er meer overeenkomsten dan verschillen te zijn: de Italiaanse en de Franse ...


Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
24/10 van 19:00 to20:00
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Reservatie
www.cchetspoor.be
Contact
tickets@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420
Links

I Justiniani en sopraan Anne Cambier nemen u onder leiding van Frank Agsteribbe mee op een muzikale reis door het barokke Europa, met tussenstops in Portugal, Nederland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Bohemen, Vlaanderen en Italië.

Hoe verschillend de gesproken talen en de culturen ook waren, op muzikaal vlak blijken er meer overeenkomsten dan verschillen te zijn: de Italiaanse en de Franse stijl waren op dat moment in heel Europa overheersend.

Aan de hand van twee werken van Georg Philipp Telemann, zijn Singende Geographie (een reeks liederen over verschillende landen en landstreken) en zijn Klingende Geographie (een orkestsuite waarin karakteristieke eigenschappen van enkele landen worden verklankt) krijgen we een mooi en heel afwisselend beeld van het muzikale landschap in de 18de eeuw. Daarnaast staan ook werken van onder meer De Fesch, Rameau, Händel, Purcell en de eigen Pieter Van Maldere op het programma.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid