Drieluik: Charlotte Van den Broeck, Koen Van Synghel, Siel Verhanneman

Charlotte Van den Broeck is de centrale gast tijdens een boeiende avond op woensdag 5 februari 2020 om 20u in L’Epoque, Rijselstraat 48, Menen. Samen met Siel Verhanneman (°1989)(Kortrijk)) zal ze op deze gevarieerde avond voor bezielde woorden zorgen. Koen Van Synghel, architect en criticus zal voor het interview over Waagstukken zorgen. Charlotte Van den Broeck – een topper in Menen ...


Waar
L'Epoque
Rijselstraat 48, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Bibliotheek Menen
Prijs
€ 5.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.0 Basistarief: 5,00 €
Reservatie
bibliotheek@menen.be
Telefoon: 056 51 58 70
Contact
bibliotheek@menen.be
Fax: 056 51 58 70
Leeftijd
16+
Links

Charlotte Van den Broeck is de centrale gast tijdens een boeiende avond op woensdag 5 februari 2020 om 20u in L’Epoque, Rijselstraat 48, Menen. Samen met Siel Verhanneman (°1989)(Kortrijk)) zal ze op deze gevarieerde avond voor bezielde woorden zorgen. Koen Van Synghel, architect en criticus zal voor het interview over Waagstukken zorgen.

Charlotte Van den Broeck – een topper in Menen

Charlotte Van den Broeck debuteerde begin 2015 op overdonderende wijze met Kameleon, een bundel die bekroond werd met de Herman de Coninck-Debuutprijs. In 2017 volgde Nachtroer, met gedichten die verlangen naar een opgaan in de permanente stroom van het tomeloze leven. Als dichter is ze ook op het podium in haar element, wat ze bewees tijdens Saint-Amour 2015.

Najaar 2019 verraste ze het literaire wereldje met Waagstukken, waarin ze, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten presenteert. Het zijn de verhalen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw.

Van den Broeck reisde de afgelopen jaren deze architecten en hun noodlot na. In een tocht langs hun laatste bouwwerken onderzoekt ze het verband tussen persoonlijk en publiekelijk falen, tussen het belang van de openbare ruimte en de autoriteit van de (doorgaans mannelijke) architecten. En natuurlijk is er een verband tussen bouwen en schrijven – want is niet alle scheppen een vorm van waaghalzerij?

Koen Van Synghel (°1965) - architect en criticus

Zijn interesse gaat naar architectuur en beeldende kunst en het raakvlak tussen beide. Bespreekt voor De Standaardkrant en Radio Klara hedendaagse architectuur en doceert architectuurkritiek aan de KULeuven. Trok samen met Koen Peeters en Koen Broucke met Charlotte Van Broeck een dag rond in Oostende in het spoor van architect Gaston Eysselinck. Indrukken van die dag zitten verwerkt in één van de verhalen van Waagstukken.

Siel Verhanneman – Kortrijks talent

Enkele jaren na verschijnen staat het debuut van de Kortrijkse Siel Verhanneman, 'Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd' (2016), nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels van Vlaanderen.

Aan de hand van rake teksten over angst, verdriet, liefde en rouw leert ze haar lezers praten over de dood. In haar tweede dichtbundel ‘Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn’ (2018) verkent Siel op haar eigen manier de strijdlustige liefde, het geboetseerde geluk en de luide stilte van gemis. Ze tekent ermee voor de best verkochte dichtbundel in Vlaanderen tijdens de Poëzieweek van 2018.

In 2019 verscheen haar debuutroman 'Of iedereen gaat dood'. De roman kreeg 3 sterren in Focus Knack en 4 bollen in NRC.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid