Digidokter: Aan de slag met je slimme assistent

Digidokter: Aan de slag met je slimme assistent Trendwatchers wijzen al enkele jaren in de richting van de VS om aan te tonen dat de smartphone over zijn hoogtepunt als 'primaire interface' heen is. Zo beschikt ruim de helft van alle gezinnen in de VS al over een slimme luidspreker. Slimme luidsprekers reageren op spraakopdrachten, en spraakopdrachten werken een stuk vlotter dan input via een ...


Waar
GEMEENTELIJKE BIBLIOTHEEK
Bekaertstraat 13, 8550 Zwevegem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
BIB ZWEVEGEM
Prijs
gratis
Reservatie
Bestel tickets
Contact
bibliotheek@zwevegem.be
Telefoon: 056 76 59 00

Digidokter: Aan de slag met je slimme assistent

Trendwatchers wijzen al enkele jaren in de richting van de VS om aan te tonen dat de smartphone over zijn hoogtepunt als 'primaire interface' heen is. Zo beschikt ruim de helft van alle gezinnen in de VS al over een slimme luidspreker.
Slimme luidsprekers reageren op spraakopdrachten, en spraakopdrachten werken een stuk vlotter dan input via een smartphone, toetsenbord of muis.
Maar ook in je smartphone vind je nu al zo’n ingebouwde virtuele assistent. Daarmee kan je via eenvoudige spraakcommando’s informatie opvragen (het weer, sport, recepten, ...), afspraken of herinneringen in je agenda laten zetten, een sms’je sturen, e.d.m.
Je kan er in een volgende stap ook andere slimme apparaten mee aansturen, zoals muziek of video laten afspelen op een Chromecast, temperatuur regelen op een Nest-thermostaat, verlichting regelen van slimme lampen zoals Philips Hue, enzoverder.
In deze Digidokter-sessie tonen we het hele plaatje en demonstreren we een aantal eenvoudige commando’s.
leeftijdscategorie: +18

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid