Altra Voce viert 50-jarig bestaan met Bach en zijn Weihnachtsoratorium

Altra Voce viert feest: Als bekroning van ons jubileumjaar naar aanleiding van ons 50-jarig bestaan kozen wij voor het Weihnachtsoratorium, dat Bach schreef in 1734, precies 285 jaar geleden dus. Het is een van de meest indrukwekkende koorwerken uit de muziekgeschiedenis dat door de sublieme tederheid en de intense kracht die ervan uitgaan, bijzonder geschikt is om de kerstsfeer optimaal te ...


Waar
Sint Elooiskerk
Overleiestraat , 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Altra Voce Kortrijks Gemengd Koor
Prijs
€ 29.0 Basistarief: 29,00 €; 2e rang: 24,00 €
Contact
Fax: 0473 921 928
Links

Altra Voce viert feest: Als bekroning van ons jubileumjaar naar aanleiding van ons 50-jarig bestaan kozen wij voor het Weihnachtsoratorium, dat Bach schreef in 1734, precies 285 jaar geleden dus.

Het is een van de meest indrukwekkende koorwerken uit de muziekgeschiedenis dat door de sublieme tederheid en de intense kracht die ervan uitgaan, bijzonder geschikt is om de kerstsfeer optimaal te evoceren.

Uiteraard kunnen we niet alle zes de delen uitvoeren. Dat gebeurde ook niet ten tijde van Bach zelf. Door hem waren ze bedoeld om één na één, telkens op een andere dag in de periode tussen Kerstmis en Driekoningen, gebracht te worden.

Wij kozen voor u het eerste, tweede, derde en zesde deel: beginnend met het overbekende Jauchzet, frohlocket en eindigend met het triomfantelijke Nun seit ihr wohl gerochen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid