De passie voor BMX van Barre Neirynck

“Mislukken staat niet in mijn woordenboek”

Al sinds zestien jaar gepassioneerd door BMX Flatland, stootte de Geluwenaar Barre Neirynck richting… wereldtop. Anders dan zijn voornaam wel eens zou kunnen laten vermoeden, gaat het niet om een stuurs iemand. Tijdens het interview ten huize is hij de beminnelijkheid zelve.

Barre Neirynck

BMX-er Barre Neirynck (31) is een doorzetter. Trede na trede klom hij op in zijn discipine en bereikte zo de wereldtop. Alle elementen zijn dan ook voorhanden om hem aan ons lijstje UiTblinkers toe te voegen want dat is hij in het BMX-wereldje beslist.

Voor wat staat BMX Flatland?

Het is een deel dat onder BMX Freestyle thuis hoort. Het is best te vergelijken met breakdancen op een fiets. Noem het fietsen zonder enig obstakel. Enkel uw fiets en… mindset. Een gedeelte van onze tuin moest eraan geloven om een glad gepolierde vloer te kunnen aanleggen waarop ik kan oefenen wanneer ik dat wil. Zo kan ik trainen dicht bij huis!

Hoe ziet je gezin eruit?

Vanaf mijn negentiende ben ik vrij vroeg alleen gaan wonen. Nu sta ik niet alleen meer in deze wervelende wereld. Mijn vrouw is Charlot Vanhoutte en we hebben twee zoontjes: Obe (2 jaar) en Sem (8 maanden).

Wie heeft je hard geholpen in je passie om BMX-er te worden?

Mijn gezin is mijn grootste motivatie. Zeker mijn vriendin Charlot die mij vanaf dag één altijd heeft gesteund. Ze hielp bij de talloze uren trainen met vrienden.

Wie anders ben je in jouw vak nog dank verschuldigd?

Zeker de vriend van mij die the bridge BMX-shop hielp sponsoren. Sinds de laatste twee jaar heb ik ook aardig wat te danken aan de broers Kenny en Wesley Belaey uit Aalter, wereldtoppers in hun sport. Ik maak deel van Kenny’s showteam: het BelaeyTrials Team. Dat is een totaal sportshowpakket bestaande uit trialbiking, BMX flatland, Freestyle en andere extreme sporten. Zowel in binnen- als buitenland reizen we de wereld rond met het ‘Pedal to the Medal’ concept.

Welke kwaliteiten moet je in huis hebben om het als BMX-er te maken?

Voldoende lef hebben en een grote dosis doorzettingsvermogen! Dagelijks trainen blijft een noodzaak. Iets niet kunnen bestaat voor mij niet.

Al eens tijdens een optreden gewond geraakt?

Ja, maar gelukkig was er telkens niets ernstigs aan de hand. Als eens een verstuikte vinger, dat wel. Maar als je achteraf het applaus hoort, dan is zo’n akkefietje snel vergeten!

Meer info: barrebmx.com en www.belaeytrials.com 
Facebook: www.facebook.com/BarreNeirynckBMX 
Instagram: @barrebmx

Tekst: Bernard Vancraeynest

Foto's: © Klaas Verdru - Switn/RedBull

Video

Barres sponsors: The Bridge BMX shop, Orbea (Frame sponsor), Belaey Trials (Pedal to the Medal), Adidas (Team sponsor Belaey Trials) 

In het weekend van 18 juli veroverde Barre de Belgische titel in de categorie BMX Flatland! Meer informatie vind je op: http://mtblily.be/the-belgian-bmx-open-te-hassel/

Meer UiTblinkers

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid